MUUT PALVELUT

Tapionniemen koulu.jpg
Kesäinen kuva Jounilan rannasta Oinaalle.jpg
Jounilan rannan laituri.jpg
Jounilan rannan laavu.jpg
utuinen ilta kalastuksen parissa.jpg

Tapionniemen oiva sijainti 5- tien varressa luo hyvät puitteet erilaisille palveluille. Kemijoki ja Javarausjoki antavat hyvän mahdollisuuden erilaisille aktiviteeteille kuten kalastus ja vesistöaktiviteetit. Kemijoen puolella on Rantaniementiellä veneenlaskupaikka ja samanlainen löytyy myös Kaakkurivaarasta Javarusjoen puolelta. Virallista uimarantaa ei ole, mutta Rantatien päässä on laavu ja laituri, jota kyläläiset saavat käyttää. Uiminen onnistuu niin Rantatien kuin Rantaniementien päässä. Lisäksi Nivavaaran sillan kupeessa on mahdollisuus myös uintiin.

Luontopolkuja löytyy Airosvaaran puolelta, niille pääsee hyvin Kyläkartanon takapihalta. Virallisia merkintöjä ei vielä ole, mutta viralliset merkityt luontopolut ovat työn alla. Uusi kyläseuran omistama Taukotupa sijaitsee Airosvaarassa. Se on kaikkien käytössä. Sinne on helppo kulkea niin kesällä kuin talvellakin. Talvella lumikenkäily onnistuu mukavasti. Perille menee moottorikelkan jälki. Kylän ahkerat miehet pitävät latuja auki. Ladut vaihtelevat, mutta pääasiassa nekin lähtevät Kyläkartanon pihalta kohti Pyhätunturia ja Kemijärven Peurakangasta.  Tätä latua kutsutaan myös Onnellisten retkihiihtotapahtuman laduksi.  Lisäksi erityisesti kevään puolella latuja on Kemijoella.  Seuraa latujen tilannetta facebook sivuillamme. Pyrimme päivittämään sinne ajankohtaista tietoa.

Kyläkartanolla on lukuvuoden aikana tarjolla kansalaisopiston kursseja mm. käsityöpaja ja jumppa. Toiveita otetaan tulevia kursseja varten vastaan ja toivotetaan tervetulleeksi myös vieraspalkisen asukkaat!

Kylässä on oma Kemijärven seurakunnan kappeli ja hautausmaa. Tämä mahdollistaa erilaisten seurakuntatilaisuuksien järjestämisen kuten häät, hautajaiset jne.

Pyhä-Luoston kansallispuisto on vain 15 min matkan päässä ja siellä on runsast tarjonta niin majoituksesta kuin erilaisista aktiviteeteista. Katso lisää tästä

Lue ja tutustu Kemijärven Onnen Kyliin Onnen Kylät esitteestä.

Onnenkyla.bmp

Kemijärven alueen matkailusta lue täältä visitkemijarvi.fi