Onnellisten Hiihto 2024

Tapionniemen Kyläseura ry, Sodankyläntie 2331, 98350 Tapionniemi 

ONNELLISTEN HIIHTO 16.3.2024 Tapionniemen Kyläkartano – Pyhätunturi - Tapionniemen Kyläkartano 


Tapionniemen Kyläseura ry järjestää jälleen Onnellisten hiihdon, perinteisen laturetken välillä Tapionniemen Kyläkartano - Pyhätunturi. 


Lähtö- ja maali ovat Tapionniemen Kyläkartanolla. Tapionniemen kylä kuuluu Kemijärven kuntaan ja sijaitsee 5-tien varrella puolessa välissä Kemijärven kaupunkia ja Pyhätunturin hiihtokeskusta. Jo viidennen kerran hiihdettävälle laturetkelle kertyy edestakaista matkaa yhteensä noin 40 km ja tyyli on perinteinen. 


Jos matka tuntuu liian pitkältä, voit hiihtää lyhyemmänkin matkan kuntosi mukaan. Maasto on helppoa ja loivapiirteistä, isoja mäkiä ei ole, joten latureitti sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille. Voit valita hiihtomatkoja, joko 7 km, 17 km, 24 km tai koko matkan noin 40 km. 


Laturetki starttaa Tapionniemen Kyläkartanon pihasta lauantaina 16.3. klo 9.00–10.00 välillä. Latureitti lähtee etelän suuntaan kiertäen läheisen Airosvaaran ja siitä kohti pohjoista Pyhän Luppoon aluksi IVO:n – linjaa noudattaen ja edelleen Pyhätunturin latureiteille. Reitin varrella on useita huoltopisteitä, joissa hiihtäjille on tarjolla lämmintä mehua, suolakurkkuja, pähkinöitä ym. pientä purtavaa. 


Ensiavusta huolehtii Kemijärven SPR:n osasto. Hiihdon jälkeen Tapionniemen Kyläkartanossa on mahdollisuus käydä suihkussa tai pihasaunassa. 


Kyläkartanon kahvila/ravintola palvelee koko päivän sekä hiihtäjiä että tapahtumaväkeä koko päivän. Tarjolla on mm. lohikeittoa ja munkkikahvia, ym. syötävää Tapionniemen Kyläkartanon uudessa grillikodassa voi istahtaa tulille ja paistaa vaikka makkaraa tai nauttia omia eväitään.


Tapionniemessä on myös lapsille avattu oma 2 km perhereitti, jossa lapsille on tarjolla hiihtokoulu. Kyläkartanon lähimaastoon on avattu talvipolkuja, joilla voi kävellä tai potkukelkkailla vaikka Airosvaaran taukotuvalle.


Kaikki perheen jäsenet osallistuvat palkintojen arvontaan. Jokainen hiihtäjä saa hiihdon jälkeen kaulaansa katajaisen Onnellisten hiihdon muistomitalin. Kyläkartanon Kaiken kansan tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita viettämään mukavaa päivää, tapaamaan tuttuja ja kannustamaan hiihtäjiä.


Laturetkelle voit ilmoittautua sähköpostilla tapionniemenkylaseura@gmail.com tai marja2.pekka@gmail.com tai puhelimella 040 9638000 ja maksamalla osallistumismaksun Tapionniemen Kyläseura ry:n pankkitilille, S-Pankki, FI24 3939 0054 6142 84. 

Osallistumismaksu on 25 euroa / henkilö tai lapsiperhe 15.3.2024 saakka. Lähtöpaikalla voi vielä ilmoittautua 30 euron hintaan klo 9.30 mennessä.

Osallistumismaksu sisältää kaikki huoltopisteiden palvelut, saunan tai suihkun ja myös keittolounaan Kyläkartanolla. Tällä hiihtoretkellä kaikki ovat voittajia, kaikkien hiihtäjien kesken arvotaan yllätyspalkintoja!

Lisätietoja laturetkestä: Tapionniemen Kyläseura ry /tapionniemenkylaseura@gmail.com, tai marja2.pekka@gmail.com, Marjatta Pekkarinen, puh 040-9638000 tai anne.lampela@gmail.com, AnnChristine Lampela, puh 040-5093061.

 Majoitusta ja karavaanipaikkoja voi tiedustella em. yhteystiedoista. Ajankohtaista tietoa päivitämme Tapionniemen Kyläkartanon ja Tapionniemen Kyläseuran fb-sivuilla ja www.tapionniemi.fi ja www.visitkemijarvi. fi –sivuilta